Hoe werkt inschrijven?

1 Stap
Rondleiding aanvragenMeer lezen
Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvende rondleiding! Tijdens dit bezoek laten we je onze locatie zien, zodat je een goed beeld krijgt van de zorgzame omgeving waar jouw kind straks wordt opgevangen.
2 Stap
Schrijf je kind inMeer lezen
Heb je je zoon of dochter al bij IRIS ingeschreven en wil je het contract wijzigen, dan mag je de wijzigingen doorgeven via serviceteam@irisopvang.nl.

Als je zoon of dochter nieuw is bij IRIS Opvang, schrijf dan je kind(eren) in via het inschrijfformulier. Dit geldt dus ook voor een broertje of zusje dat nog niet ingeschreven is bij IRIS Opvang.
3 Stap
Je krijgt een reactie
De inschrijving wordt door IRIS Opvang beoordeeld. Als er geen plek is, komt je kind op de wachtlijst te staan. Uiteraard laten wij je dit weten en kijken we of er nog andere mogelijkheden zijn: bijvoorbeeld opvang op een andere dag.

Kijk op de pagina Veelgestelde Vragen voor vragen op de website van IRIS Opvang over de Wachtlijst.
4 Stap
Overeenkomst ondertekenen

Als er plek is ontvang je een overeenkomst via de mail. Het ondertekenen gaat digitaal. Na ondertekening krijgt IRIS Opvang automatisch een kopie. Vervolgens wordt het digitale contract verwerkt in de administratie van IRIS Opvang en krijg je binnen 10 werkdagen een mailtje met de verwerking van de automatisch incasso (als je deze tegelijk hebt ondertekend met de overeenkomst).


Kijk op de pagina Algemene voorwaarden.

5 Stap
Ouderportaal aanvragen
Vanaf nu kun je inloggen in het ouderportaal. Op www.irisopvang.nl staat de knop ‘Ouderportaal’. Onder deze knop staat de handleiding van het ouderportaal. Daarin staat ook hoe je een inlog kunt aanmaken en hoe het ouderportaal werkt.

Ga direct naar de pagina Ouderportaal.
6 Stap
Intakegesprek en wennen
Voordat de opvang start, neemt de coördinator Opvang contact op om een intakegesprek te plannen. We vinden het namelijk erg belangrijk om samen te spreken je kind, de opvang en onze samenwerking. Zo kunnen we gezamenlijk zorgen voor een fijne start van je kind op de opvang.

Tijdens het intakegesprek kan een wen-moment afgesproken worden voor kinderen van de kinderdagopvang (0 tot 4 jaar). Wil je meer weten over wennen? Dat staat hier op onze website.
7 Stap
De opvang begint

Je hebt alles geregeld! Je zoon of dochter kan naar de opvang.


Tip: vergeet niet om kinderopvangtoeslag aan te vragen voor de BSO en KO. Kijk op de pagina Veelgestelde vragen van IRIS Opvang bij het onderdeel 'Kinderopvangtoeslag'.

Bekijk volledig stappenplan
Zo werkt het bij IRIS
"Ik krijg bij IRIS de ruimte om mijn aandacht écht op mijn groep te richten. Ik zorg dat ieder een leuke dag heeft."
- Frank voor 't Hekke
Ouder/verzorger aan het woord
"De sfeer bij IRIS is gemoedelijk, de medewerkers zijn professioneel. We hadden er meteen een goed gevoel bij."
- Annelies Damming
Wennen bij de kinderdagopvang (0 - 4 jaar)
Wij kunnen ons goed voorstellen dat je kind graag even rustig komt kennismaken, voordat de kinderdagopvang (de opvang van nul- tot vierjarigen) start. Kinderen zijn daarom van harte welkom om een ochtend of middag te komen wennen.

Opbouwen (zelf)vertrouwen
Bij het wennen komt een kind gezellig een dagdeel op de opvanglocatie. Na een rustige overdracht kan de ouder/verzorger vertrekken. Het kind krijgt nu de tijd en ruimte om te wennen aan de opvang. Wij zijn nabij terwijl het kind zijn nieuwe omgeving ervaart. Zo bouwt het kind (zelf)vertrouwen op en krijgen ouder en kind een eerste beeld bij een dag op de opvang.

Extra wennen
Zien ouders/verzorgers of een pedagogisch medewerker dat het prettig is voor het kind om nog een keer te komen wennen, dan kan in overleg met de medewerkers van de betreffende locatie een extra ochtend of middag worden ingepland. Voorop staat dat zowel ouder/verzorger als kind met een fijn en gerust gevoel starten met de opvang. Hier helpen we graag bij.

Overeenkomst
Het wennen is pas mogelijk als de overeenkomst ondertekend is. Zonder een overeenkomst is wennen niet toegestaan. Omdat het wen-kind meetelt in de groep, kan het voorkomen dat we niet op elk gewenst moment plek hebben. Daarom wordt het wen-moment in overleg met de ouder en een medewerker van de locatie gepland.
Wennen bij de buitenschoolse opvang (4 jaar en ouder)
Als je kind de KDV/POV van IRIS Opvang heeft bezocht en nu doorstroomt naar de BSO, is de kans groot dat er al een of meerdere wenmomenten zijn geweest. We laten kinderen als ze bijna vier zijn af en toe een momentje meedraaien op de BSO als we weten dat ze hierheen gaan. Zo is de overgang minder groot en kent je kind de pedagogisch medewerkers en de ruimte al een beetje. Het kan natuurlijk ook zijn dat de BSO het eerste contact is met IRIS Opvang. Dan hebben we jou en bij voorkeur ook je kind al ontmoet bij de intake om kennis te maken. Vervolgens kan je kind gewoon starten bij de BSO en hebben we de eerste momenten natuurlijk extra aandacht, zodat je kind rustig kan wennen. Mocht het voor je kind prettig zijn een apart wenmoment in te plannen, dan kan dat in overleg. Ook bij de BSO geldt dat wennen pas kan na het tekenen van de overeenkomst.

Meer weten over inschrijven en andere onderwerpen?