Ons Montessorionderwijs

'Help mij het zelf doen, leer mij het zelf doen, laat mij het zelf doen'

Bij ons worden kinderen stapje voor stapje meer losgelaten in het leerproces. We staan naast een kind en ontdekken samen wat het kind nodig heeft in zijn of haar leerproces. Het uitgangspunt daarbij is dat het kind leert zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen en de leerkracht daarbij coachend aanwezig is. Leren vanuit vertrouwen en verbinding. 

Montessori-onderwijs

De Wegwijzer is een Montessori-kindcentrum. Het gedachtegoed van Maria Montessori staat centraal in onze wijze van lesgeven. Wij geloven dat kinderen leren door te ervaren. Wij maken daarbij gebruik van montessorimaterialen die ingezet worden bij het beoefenen van de doelen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen nadenken over wat zij belangrijk vinden. Daarom helpen wij kinderen om eigen keuzes te maken, passend bij hun eigen ontwikkeling. De leerkrachten geven ruimte voor het ontwikkelen van zelfstandigheid. 

Kinderen hebben elkaar nodig om geïnspireerd te raken en te blijven leren. Bij ons zitten drie leerjaren in één groep. Kinderen kunnen elkaar helpen en prikkelen. Ook daarin is onze montessorivisie zichtbaar. De jongste kinderen mogen hulp ervaren van de oudsten. De oudste kinderen leren uit te leggen en behulpzaam te zijn. Alle kinderen zijn een keer jongste, middelste en oudste in een groep. 

Wij vinden het belangrijk dat kinderen leren om zorg te dragen voor zichzelf, zijn omgeving en de samenleving waarvan hij deel uitmaakt. Kinderen mogen zich bij ons ontwikkelen als zelfstandige personen waarin het leert verbinding te maken met zichzelf. Daarnaast zijn wij samen onderdeel van een groter geheel en mogen zij daar ook in zorgdragen. De buurt, de wijk en de mensen om school heen. Samen dragen wij een steentje bij in onze samenleving. 

Onze naam 'Wegwijzer' refereert naar de Bijbel en onze Christelijke identiteit. De normen en waarden op de Wegwijzer staan in relatie met onze Christelijke identiteit. 


Wilt u komen kijken bij IKC Wegwijzer?

Hoe kunnen wij je helpen?

Je bericht is succesvol verzonden

Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Je bent nog een paar velden vergeten, check je ze nog even?